Dün sert düşen dolar/TL bugün 5.70'i test etti
-
G20 zirvesinden gelen olumlu haberlerle dün 5.79'dan 5.62'ye kadar çekilen dolar/TL yeni güne artışla başladı
Dün % 2'nin üzerinde düşüşle 5.62'yi gören, günü de 5.65 civarında tamamlayan Dolar/TL yeni sabaha 5.65 seviyelerinde başladı, daha sonra yükselişini hızlandıran kur 5.70'in üzerini test etti. Kur gün içinde en yüksek 5.7006'yı, en düşük 5.6445'i gördü.
Erken saatlerde % 1'e yakın artışla 6.44'e çıkan euro/TL daha sonra 6.38'e geriledi.
Hafta sonu G20 zirvesinden gelen haber akışı Türk varlıklarında olumlu hava yaşanmasına neden olmuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan G20 zirvesinde ABD Başkanı Donald Trump'la görüşmesi sonrası yaptığı açıklamada ABD'den S400 konusunda yaptırım beklemediğini ifade etmiş, yine zirvede uluslararası piyasaların da yakından takip ettiği Çin - ABD görüşmelerinde iki ülke ek tarife gelmeyeceği konusunda uzlaşmıştı. Bu haber akışı risk iştahını desteklerken dün Asya, Avrupa borsalarının yükseldi, ABD borsaları da rekor seviyelere çıktı.
Yurt içi piyasalar da bu iyimserliğe eşlik etti, Türk Lirası dün euro ve dolar karşısında değer kazanırken Borsa İstanbul 100 Endeksi de %3'ten fazla yükselerek 100 bin sınırına dayandı. Bankacılık endeksi gün içinde % 6'nın üzerinde yükseliş kaydetti. Dün Türkiye'nin 5 yıllık CDS'i 380.8 ile Nisan'dan beri en düşük seviyeye indi, 2 yıllık ve 10 yıllık tahvil faizleri de geriledi.