Bloomberght
Bloomberg HT Haberler Dolar/TL 3.90'ı test etti
HABERLER

Dolar/TL 3.90'ı test etti

  • Dolar/TL Cumhurbaşkanı'nın ekonomi ve TCMB'ye yönelik açıklamaları sonrası 3.90'ı test etti

Giriş: 17 Kasım 2017, Cuma 09:53
Güncelleme: 17 Kasım 2017, Cuma 12:26

Dün gelişmekte olan piyasa para birimlerindeki olumlu seyirle 3.85'e gerileyen Dolar/TL bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından 3.90'ı aştı. Euro/TL 4.59'a dayanırken borsa ise düşüşte.

Erdoğan konuşmasında dövizdeki şişkinliğin kısa sürede ortadan kalkacağını, kurun tekrar kendi seyrine döneceğine inandığını bildirdi.

Erdoğan enflasyonu doğuran ana sebebin faiz olduğunu belirterek "Faiz konusunda beni anlamayanlar er veya geç anlayacaklardır. Enflasyonu doğuran ana sebep faizdir bunu öğreneceksiniz...Bu kadar yüksek faizle kredi vermeye kalkarsan yatırımlar yürümez, durur, hala bunu anlatamıyoruz. MB'nin söylediklerinin hiç biri tutmuyor, tutmaz. Yanlış yoldasınız. Bağımsızlıkları var müdahale etmeyin. Müdahale etmediğimiz için bu noktaya geliyor. Tablo ortada" ifadelerini kullandı.