Bloomberght
Bloomberg HT Haberler Dolar/yen 1.5 yılın düşüğüne geriledi
HABERLER

Dolar/yen 1.5 yılın düşüğüne geriledi

  • Yen, ABD Doları karşısında 108'in altını görerek bir buçuk yılın en güçlü seviyesine ulaştı (20:20'de güncellendi)

Giriş: 07 Nisan 2016, Perşembe 07:45
Güncelleme: 07 Nisan 2016, Perşembe 20:19

(20:20'de güncellendi)

Yen, Japonya Merkez Bankası'nın (BOJ) kura müdahalede gözle görülür ölçüdeki isteksiğinin yatırımcıları alımlara devam etmesi konusunda cesaretlendirmesiyle, ABD Doları karşısında 108'in altını görerek bir buçuk yılın en güçlü seviyesine ulaştı.

Yen, Japonya yetkililerinin piyasaları yendeki kazançları durduracak önlemlerin yakın olduğuna dair ikna edememsi üzerine, Ağustos ayından beri en büyük günlük rallisini gerçekleştirdi. Japonya para birimi, Maliye Bakanlığı yetkilisinin yen piyasasında tek yönlü bir hareket olduğunu ve yetkililerin gerekli şekilde hareket edeceğini açıklamasının ardından 16 önemli para birimi karşısında yüzde 1 ya da daha fazla yükseldi.

Toronto Dominion Bank döviz stratejisi Kuzey Amerika yöneticisi Mark McCormick, "döviz piyasaları için asıl odak noktası hala yenin yükselişi. Politik riskelr göz önünde bulundurulduğunda, BOJ'un müdahale etmesi olası görünmemekle birlikte gelecek ay gerçekleştirilecek G7 toplantısı öncesinde, yenin hareketleri BOJ'un bu ay atılabilecek olası bir adımın kapsamını genişletiyor" dedi.