Dönmez: TİM ile ihracatçılara dönük çalışma yapacağız
-
Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası Genel Müdürü Çetin Ali Dönmez, Türkiye İhracatçılar Meclisi ile bir çalışma yapacaklarını söyledi
İSTANBUL (A.A) - 30.11.2010 - Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası (VOB) Genel Müdürü Çetin Ali Dönmez, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ile bir çalışma yapacaklarını, muhtemelen bankaları da devreye alacaklarını bildirdi.
Dönmez, düzenlenen basın toplantısında, döviz kontratlarına şirketler tarafından istenilen hareketin henüz gerçekleşmediğini ifade ederek, ''Döviz kontratları hala bireysel yatırımcı ağırlıklı. Bireysel yatırımcıya stopaj var, şirketlere stopaj yok ancak şirketler o kadar işlem yapmıyor'' dedi.
İhracatçılar ile görüştüklerini anlatan Dönmez, TİM'in VOB ile bir işbirliği protokolü yapabileceğini bildirdi.
Dönmez, ''İhracatçılara dönük eğitim tanıtım çalışması yapacağız. Muhtemelen bankaları da devreye katacağız. Çünkü orada teminat sistemini kolaylaştırmak lazım onu da bankalar yapabilir. Bana, VOB'a ilişkin bütün bu bahaneleri yok etmek düşüyor'' diye konuştu.
Teminatları düşürdüklerini de hatırlatan Dönmez, işbirliğinde Türkiye Bankalar Birliği'nin işin içinde olması gerektiğinin altını çizdi.