Bloomberg HT Haberler Ekonomistler işsizlik verisini değerlendirdi
HABERLER

Ekonomistler işsizlik verisini değerlendirdi

  • Mart'ta işsizlik oranı yüzde 10,1 ve genç nüfusta işsizlik oranı da yüzde 17,7 ile yaklaşık 2 yılın en düşük seviyesinde gerçekleşirken, uzmanlar söz konusu oranlarda mayıs ayına kadar gerilemenin sürebileceğini öngörüyor

Giriş: 18 Haziran 2018, Pazartesi 13:26
Güncelleme: 18 Haziran 2018, Pazartesi 13:27

Türkiye'de mart ayında işsizlik oranı yüzde 10,1 ve genç nüfusta işsizlik oranı da yüzde 17,7 ile yaklaşık 2 yılın en düşük seviyesinde gerçekleşirken, uzmanlar söz konusu oranlarda mayıs ayına kadar gerilemenin sürebileceğini öngörüyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, martta işsizlik oranı yüzde 10,1'e, 15-24 yaş grubunu içeren genç işsizlik oranı da yüzde 17,7'ye geriledi. Böylece hem işsizlik oranı, hem de genç nüfusta işsizlik oranı Mayıs 2016'dan bu yana en düşük seviyede gerçekleşti.

AA muhabirine konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan AA Finans Analisti ve ekonomist Haluk Bürümcekçi, işsizlik oranındaki değişimin mevsimselliğin gerektirdiği şekilde belirgin düşüş yönünde olduğunu söyledi.

Mevsimsellikten arındırılmış işsizlik oranında ise hafif bir artış görüldüğüne işaret ende Bürümcekçi, bu durumun istihdam teşvikleri ve ilk çeyrekte büyüme hızındaki artışın etkisinin azaldığını gösterdiğini ifade etti.