Bloomberg HT Haberler El-Erian: Gelişen piyasalarda işlem yapmak akıllıca
HABERLER

El-Erian: Gelişen piyasalarda işlem yapmak akıllıca

  • Mohamed El-Erian, gelişen piysalardaki daha iyi değerlemeler sebebiyle bu piyasalara yatırım yapmanın akıllıca olduğunu kaydetti

Giriş: 04 Temmuz 2017, Salı 10:35
Güncelleme: 04 Temmuz 2017, Salı 10:36

Allianz SE'nin baş ekonomi danışmanı Mohamed El-Erian, yatırımcıların gelişmiş piyasalardaki hisse senetleri konusunda temkinli olmaları gerekirken gelişen piyasalarda işlem yapmanın akıllıca olduğunu belirtti.

El-Erian, Bloomberg TV'ye Pazartesi günü verdiği röportajda, "Gelişen piyasalar değerleme konusunda hala avantajlı olsa da, çok daha fazla volatiliteye hazırlıklı olmalısınız" dedi ve "Yatırımcılar, hisse senedi piyasalarına yatırımda bulunurken daha az miktarda dolarlarını riske atmayı düşünmek istiyor olabilir, ancak bu dolarları, geride kalan sektörlere artağan bir şekilde yatırıyorlar ve gelişen piyasalar da bu çerçevede göze çarpıyor" diye konuştu.

El-Erian'ın gelişen piyasalar konusundaki bu yorumları, ekonomi danışmanının Mart ayında yaptığı, uzun vadeli yatırımda bulunan yatırımcıların bu bölgelerdeki turist spekülatörlerinin neden olduğu karmaşadan yararlanabileceği yorumlarını hatırlattı. El-Erian, Pazartesi günü, işlemlerde kalabalıklaşmaya ve şirket prensipleri ve hisselerinin bağlantısını kesen likiditenin küresel piyasaları hareket ettiren ana faktör olduğu konusunda uyardı.