Enerjisa 2018 başında halka arza hazır olacak
-
Enerjisa Üst Düzey Yöneticisi Kıvanç Zaimler, şirketin daha yalın bir şekilde "Şu an dağıtım ve satış birimi halka açılmak için 2018 başında hazır olacak" dedi
Enerjisa Üst Düzey Yöneticisi (CEO) Kıvanç Zaimler, şirketin daha yalın bir şekilde yönetilebilmesi için ikiye ayrıştığını belirterek, "Şu an dağıtım ve satış birimi halka açılmak için 2018 başında hazır olacak diyebiliriz. Yani, bizim 2018 başında hazır olmamız lazım ama halka arzın ne zaman gerçekleştirileceği tamamen hissedarların kararı." dedi.
Zaimler, iş dünyasının performansını değerlendiren Uluslararası Stevie Ödülleri'nde "Müşteri Hizmetleri Ödülü"nü almak için gittiği Barselona'da, sektör ve şirketin geleceğine ilişkin, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.
Sektöre ilk uluslararası ödülü getirmenin gururunu yaşadıklarını vurgulayan Zaimler, elektrikte 20 milyon nüfusa hizmet verdiklerini ifade etti.
Zaimler, artık şehirleşme, dijitalleşme ve elektrifikasyon gibi üç önemli kavramın ortaya çıktığını ve elektrik sektöründe tüketicilerin daha fazla kontrolü ele geçirmeye başladığı bir yapıya doğru gidildiğini anlattı. Türkiye'deki 30 yaşın altındaki nüfus ve kentselleşmeye dikkati çeken Zaimler, ülkenin evsel elektrik tüketiminde Avrupa'nın yarısı, ABD'nin dörtte biri düzeyinde olduğunu söyledi.