Erdoğan: Sözde Ermeni soykırımı oylaması yapacak en son ülkesiniz
-
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ey Almanya, bak yine söylüyorum; önce holokostun hesabını vereceksin. Siz, kalkıp da sözde Ermeni soykırımı oylaması yapacak, varsa belki de en son ülkesiniz" dedi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sabahattin Zaim Üniversitesi 2015-2016 akademik yılı mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, Zaim'in, hem bir fikir ve ilim insanı hem de bir dava adamı olduğunu söyledi.
Zaim'in, hiçbir zaman milletine tepeden bakmadığını ifade eden Erdoğan, "Fildişi kulelerden ahkam kesmedi. Bilakis hayatının her bir safhasında teoriyi pratiğe geçirmenin, onları uygulamanın çabası içinde oldu. Ekonomi, özellikle iktisat, çalışma ekonomisi başta olmak üzere birçok başlıkta kaleme aldığı 200'e yakın makalesi ve 20'nin üzerinde kitabıyla hocamız entellektüel hayatımızda çığır açan eserler verdi." dedi.
Tıpkı insanlar gibi devletlerin de geride bıraktıklarıyla anıldığını, Selçuklu, Osmanlı, Endülüs, Babür Sultanlığı gibi devletlerin, ilim, kültür, sanat ve siyaset hayatına yaptıkları eşsiz katkılarda bulunduğuna dikkati çeken Erdoğan, şöyle konuştu:
"Afrika'nın neresine gidersek gidelim anlımız ak, başımız dik gidiyoruz. Kıtada tüm yaşayanlar bizi büyük bir hüsnükabulle karşılıyor, muhabbetle, özlemle bağrına basıyorlar. Çünkü kıtanın hiçbir ülkesinde sömürgecilik lekesiyle kirlenmemiş tertemiz bir tarihe sahibiz. Bırakın sömürmeyi, Doğu Afrika'nın özellikle Avrupalı kolonyalistlere karşı verdiği zorlu mücadelede atalarımız bu bölge halklarına tüm imkanlarıyla destek olmuşlar. Ecdadımız kimi zaman ordu göndererek, kimi zaman himaye ederek, kimi zaman da el altından yardım yaparak Afrikalıların hür ve onurlu yaşama iradelerine sahip çıkmıştır. Fakat bugün bize insan hakları vermeye kalkan ülkelerin hepsinin de kıtadaki tarihi kan, gözyaşı, soykırım ve katliamla bezelidir."