Erdoğan: Ülkemize yatırım için gelen herkesin yanındayız
-
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan Müsiad kapanış zirvesinde gündeme dair açıklamalarda bulundu
Müsiad Expo kapanış töreninde gündeme dair açıklamalar yayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;
"Faizsiz konuk finansman sistemini kendi alanında yeni bir alternatif olarak görüyoruz. Geçmişinde sömürge lekesi olmayan bir millet ve devlet olarak gittiğimiz her yerde bunun farkını ortaya koyuyoruz. Darbe girişimine rağmen 5,8 büyüdük. Türkiye'nin milli gelirini 236 milyar dolardan 851 milyar dolara çıkardık. Dövizde bir dalgalanma süreci yaşansa da, döviz rezervimizi 90 milyar dolara çıkardık. Ekonomideki genel ilerleme yanında temel hizmetlerde de tarihi yatırımlara imza attık. Öğretmen sayısını 920 bine çıkartarak bu alandaki sorunları büyük ölçüde çözdük"
"Sağlık sistemini baştan sona değiştirdik, yeniledik. Ülkemizde genel sağlık sigortası şemsiyesi dışında kimse yoktur. Biz geldiğimizde Bay Kemal'in SGK'nın başında olduğu dönem bu ülkenin adeta bir intihar dönemiydi. Sigorta hastanelerinin kapısında bu millet inim inim inletildi. Bu zat çıkmış şimdi ameliyatların yapılmadığını söylüyor. Yalansa bunda, iftiraysa bunda. Gece başka yatıyor, sabah başka kalkıyor. Siyaset yalan söyleme sanatı değil, insanları dürüstçe, adil yönetme sanatıdır. Sağlık çalışanı sayımızı 928 bine, doktor sayımızı 231 bine çıkardık. Bay kemal bunlardan haberin var mı? İnanın yoktur."