Bloomberght
Bloomberg HT Haberler Faizlerdeki yükseliş konut kredi ve satışını frenledi
HABERLER

Faizlerdeki yükseliş konut kredi ve satışını frenledi

  • Konut kredi faizlerinin 2018'de aylık yüzde 2,50'ye kadar yükselmesi, hem ipotekli konut satışlarında hem de konut kredi kullanımlarında düşüşü beraberinde getirdi

Giriş: 21 Şubat 2019, Perşembe 11:13
Güncelleme: 21 Şubat 2019, Perşembe 11:13

Geçen yıl küresel siyasi ve ekonomik konjonktürün getirdiği zorlukların yanı sıra yurt içinde de ağustos ayındaki spekülatif döviz ataklarının etkisiyle hem reel hem de finans alanında önemli gelişmeler yaşandı.

Küresel piyasalar, 2018'de ABD Merkez Bankası (Fed) başta olmak üzere gelişmiş ülke merkez bankaları kararlarına, İngiltere'nin AB'den ayrılma sürecine, ABD'nin Çin ve diğer ülkelerle olan ticaret müzakerelerine, Suriye ve Orta Doğu'daki jeopolitik gelişmelere odaklanmıştı. Geçen yıl piyasaların ana gündem maddelerini oluşturan gelişmelerin yeni yılda devam ediyor olması piyasalarda risk iştahının artışının önünde en büyük engel olarak duruyor.