Fed başkanları virüs sonrası ekonominin güçlü sıçrayabileceğini söylüyor
-
Atlanta Fed Başkanı Bostic ve Dallas Fed Başkanı Kaplan ABD ekonomisinin virüs sorununun çözülmesinin ardından güçlü yüselebileeğini kaydetti
Fed'in bölgesel başkanlarından ikisi, tüketiciler ve işletmeler üzerinden koronavirüs kısıtlamalarının kalkmasının ardından ABD ekonomisinin güçlü bir şekilde sıçrayabileceğini düşünüyorlar.
Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, Bloomberg TV'ye telefon yoluyla yaptığı değerlendirmede, ABD ekonomisinin yılın ikinci çeyreğinde daralacağını, ancak üçüncü çeyrekte bir noktada yükselmesi gerektiğini ve bu toparlanmanın güçlü olabileceğini söyledi.
Bostic, "Kamu sağlığı krizi kontrol altına alındığında ve bu sorununa artık sahip olmadığımızda, ekonominin oldukça sağlam bir şekilde toparlanma olasılığı var" dedi.
Önümüzdeki bir ya da iki aylık dönemin zor olabileceğini, ardından gidişatın kamu sağlığı sorunu ile nasıl uğraşılacağına bağlı olduğunu söyleyen Bostic, "Amaç konut piyasasında 'ikincil' hasarın olmamasını sağlamak. Konut sektöründe Büyük Resesyon'da olanın bir tekrarı olmamasını sağlamak istiyoruz" şeklinde görüş bildirdi.
Bostic'in bu yıl Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantılarında oy hakkı bulunmuyor.