Bloomberg HT Haberler Fed/Evans: Faiz indirimleri ABD ekonomisini iyi bir yerde bıraktı
HABERLER

Fed/Evans: Faiz indirimleri ABD ekonomisini iyi bir yerde bıraktı

  • Chicago Fed Başkanı Evans, bu yılki faiz indirimlerinin ABD ekonomisini iyi bir yerde bıraktığını söyledi

Giriş: 07 Kasım 2019, Perşembe 08:01
Güncelleme: 07 Kasım 2019, Perşembe 08:08

Chicago Fed Başkanı Charles Evans, Fed'in bu yıl gerçekleştirdiği üç faiz indiriminin ABD ekonomisini iyi bir yerde bıraktığını söyledi.

Evans, New York'ta Dış İlişkiler Konseyi'nde katıldığı bir etkinlikten sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Risk yönetimi endişelerini dikkate alan oldukça iyi bir ayarlama yaptık" dedi.

Evans, politika ayarlarının ekonominin karşı karşıya bulunduğu riskler için iyi olduğunu kaydederek, "Enflasyonu yüzde 2'ye getirmek iyi" değerlendirmesinde bulundu.

Fed yetkilileri, geçen hafta gerçekleştirdikleri toplantıda, gösterge faizi bu yıl üçüncü kez çeyrek puan düşürdü. Yetkililer, finans krizinden bu yana gerçekleştidikleri bu ilk faiz indirimleri için neden olarak ticaret politikasına ilişkin belirsizlik, yavaşlayan küresel büyüme ve hedef seviyesinin altında seyreden enflasyonu işaret ettiler.

Fed Başkanı Jerome Powell, faiz kararı sonrası düzenlediği basın tooplantısında, politika yapıcıların faizleri tekrar ayarlamaları için görünümün "tekrar somut bir şekilde yeniden değerlendirilmesi" gerektiğini söylemişti. Beklenenden daha güçlü çıkan tarım dışı istihdam verisi, piyasa fiyatlamalarına göre, gevşemenin şimdilik bittiğine ilişkin yatırımcı algısını güçlendirdi.