Figopara 2023 yılında 18,6 milyar TL'lik finansmana aracılık etmeyi hedefliyor
-
2022 yılında 9 binin üzerinde şirketin 9.8 milyar TL'lik finansmanına aracılık ettiklerini söyleyen Figopara Kurucu Ortağı Bulut Arukel, "2023 yılında Figopara üzerinde aylık bin 650 KOBİ'nin aktif olarak işlem yapmasını ve yıl toplamında 18,6 milyar TL'lik finansmana aracılık etmeyi hedefliyoruz" dedi
Firmaların işletme sermayesini genişletmek ve tedarikçi finansmanına aracılık etmek amacıyla kurulan FinTek şirketi Figopara, şirketlerin finansmana kolay ve hızlı ulaşabilecekleri Figo Kolay Finansman ve Tedarikçi Finansmanı hizmetleriyle hızlı büyümesini sürdürüyor. 2022 yılını bir önceki yıla göre 2,5 kat büyümeyle kapatan şirket, yıl boyunca 9 binin üzerinde işletmenin ihtiyacı olan 9.8 milyar TL’lik finansmana aracılık etti. Şirketin, iki hizmeti olan Tedarikçi Finansmanı ve Figo Kolay Finansman ürünlerinin işlem hacmi 2021 yılına göre 3 kat büyürken, Figopara, 2022 yılında Tedarikçi Finansmanı tarafında çalıştığı büyük şirketlerin sayısını da 3 kat artırmayı başardı. Öte yandan Figopara verilerine göre, 2022 yılında en çok finansman ihtiyacı olan sektörler sırasıyla toptan-perakende ticaret, inşaat ve imalat oldu.
‘Büyük yatırımcıların gözdesi olmaya devam ettik’
Kurumsal şirketler için tedarikçi finansmanına aracılık etmenin yanı sıra geliştirdikleri çözümlerle KOBİ’lerin hızlı, kolay ve ucuz finansmana ulaşmasını sağladıklarını söyleyen Figopara Kurucu Ortağı Bulut Arukel, içinden geçilen zorlu küresel ekonomik koşullarda dahi Figopara’nın eşsiz iş modeli ve sürdürülebilir büyümesiyle yerli ve yabancı büyük yatırımcıların gözdesi olmaya devam ettiğini vurguladı. Tüm zorluklara rağmen 2022’nin Figopara için başarılarla dolu bir yıl olduğunun altını çizen Arukel sözlerine şöyle devam etti: “2022 yılını Türkiye’nin önde gelen bankaları ve aile şirketlerinin yanı sıra uluslararası finans kuruluşlarından 50 milyon dolar değerleme üzerinden 11 milyon dolar yatırım alarak kapattık. 2022 yılında bir FinTek şirketinin aldığı en büyük yatırımlardan biri olduk.”