'Finans dünyasında fintechlerin varlığı daha da güçlenecek'
-
Önümüzdeki dönem bankacılığın ciddi anlamda en azından bireysel ve KOBİ segmentindeki müşterileri için çok değişeceğini kaydeden Aktif Bank Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Kadir Mustafa Öztürk, finansa sektöründe fintech'lerin varlığınının da giderek güçlendireceğini belirtti
SEFER YÜKSEL
Aktif Bank Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Kadir Mustafa Öztürk bankacılığın bugün geldiği noktada, dijital kanallardan uçtan uca en iyi kullanıcı deneyimi ile hizmet sunabilmenin asıl rekabet avantajını oluşturduğunu söyledi. Bloomberg HT televizyonunda Finansal Teknoloji programına konuk olan Öztürk, “Önümüzdeki dönem ise bankacılık ciddi anlamda en azından bireysel ve KOBİ segmentindeki müşterileri için çok değişecek, çünkü hayatımıza yeni fintechler özellikle de dijital bankalar hızla girecek” dedi.
Pandemi döneminde Merkez Bankası ve BDDK’nın insanların bankalardaki işlemlerini hızlandıracak DOB ve FAST sistemini devreye aldığını kaydeden Öztürk, tüm bu gelişmelerin fintech’lerin varlığını da giderek güçlendireceğini belirtti. Aktif Bank’ın özgün iş yapış biçimi ve farklı sektörlerdeki iştirakleriyle Türkiye’nin en büyük finansal teknolojiler ekosistemi olarak faaliyetlerini sürdürdüğünü ifade eden Öztürk, “Önümüzdeki dönemde fintech ekosistemindeki konumumuzu daha büyük bir avantaja çevirerek, iştiraklerimizin ve bankamızın birbirini beslemesine daha fazla alan açarak, bu sistemin en başarılı örneklerini ortaya koymayı hedefliyoruz” diye konuştu.