Bloomberg HT Haberler Fransa'dan terör örgütüne büyük darbe
HABERLER

Fransa'dan terör örgütüne büyük darbe

  • Fransız mahkemesi aralarında terör örgütünün kasası olarak bilinen Nedim Seven'in de olduğu beş kişiye tutuklanma kararı verdi

Giriş: 09 Haziran 2011, Perşembe 15:35
Güncelleme: 10 Haziran 2011, Cuma 14:50

Fransız mahkemesi, geçen cumartesi günü Paris banliyölerinde düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan ve aralında terör örgütünün üç önemli isminin de bulunduğu beş kişinin tutuklanmasını kararlaştırdı.

Tutuklananlar arasında, terör örgütünün ''Avrupa'daki kasası'' olarak bilinen Nedim Seven de bulunuyor.

Paris mahkemesi, tutuklananlarla birlikte toplam 7 kişi hakkında, ''bölücü terör örgütüne mali destek sağlamak ve zorla haraç toplamak'' suçlarından dava açılmasını kararlaştırdı.

İçişleri Bakanlığı pazar günü yaptığı açıklamada, ''terörle mücadele savcısının talimatı üzerine, terörle mücadele şubesi tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde iki banliyöde operasyonların düzenlendiğini'' bildirmişti.

''Örgütün terörist faaliyetlerde bulunduğu'' ve ''haraç toplayarak terör örgütünün finasmanını sağladığı'' yolundaki şikayetler doğrultusunda soruşturmanın sürdüğü belirtilen açıklamada, operasyonlarda ve sonra çıkan olaylarda ''polisin aşırı güç kullandığı'' yolundaki iddiaların doğru olmadığı ifade edilmişti.