Gref: Sberbank'ı halka arz ederiz, Denizbank'ı asla
-
Sberbank CEO'su Herman Gref; "Bence Rus Merkez Bankası için bir sonraki hedef yüzde 25 hissenin elde tutulması; bu, Rus Merkez Bankası için yeterli olacaktır; fakat Denizbank hisselerinin halka arz edilmesini kesinlikle düşünmüyoruz" açıklamasında bulundu
Denizbank'ın yüzde 99,85 hissesini 3,5 milyar dolara satın alan Rusya'nın en büyük bankası Sberbank'ın Üst Yöneticisi (CEO) Herman Gref, Sberbank'ın Rus Merkez Bankası'na ait hisselerinde halka arza gidebileceklerini, ancak Denizbank hisselerinde halka arzı kesinlikle düşünmediklerini belirtti.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Rus işadamlarından oluşan geniş bir heyetle Türkiye'ye gerçekleştirdiği resmi ziyareti dolayısıyla gerçekleştirilen ''Sberbank Denizbank Kutlaması''nda soruları cevaplayan Gref, bu yıl Sberbank'ta Rus Merkez Bankası'na ait yüzde 7,6 oranındaki hisselerin halka arzını tamamladıklarını anlattı.
Gref, ''Bizim bir sonraki adımı atmamız gerekiyor. Bence Rus Merkez Bankası için bir sonraki hedef yüzde 25 hissenin elde tutulması. Bu, Rus Merkez Bankası için yeterli olacaktır. Devlet için en iyi çözüm denetim yaparak, yatırımlarını özel sektör için cazip görünmeyen alanlarda yapması olacaktır'' ifadelerini kullandı.
Sberbank'ın kurucusu, ana hissedarı ve banka hisselerinin yüzde 50'si ile bir adet oy imtiyazlı hissesine sahip olan olan Rusya Merkez Bankası'nın, Sberbank içerisindeki payını halka arzlar yoluyla azaltması gerektiğini belirten Gref, ''Fakat Denizbank hisselerinin halka arz edilmesini kesinlikle düşünmüyoruz'' dedi.