Guardian: İngiltere'nin Brexit sonrası gündemi İskoçya olacak
-
İngiltere'de gazeteler Muhafazakar Parti'nin seçim zaferini başyazılarında işledi
Financial Times gazetesi seçim sonucunun İngiltere'deki siyasi haritayı yeniden çizdiğini yazdı.
Seçim sonucunun 1997'deki Tony Blair zaferi ve 1979'daki Margaret Thatcher zaferi kadar dramatik olduğunu belirten gazete, Başbakan Boris Johnson'ın yeni Brexit anlaşmasını hayata geçirme sözü etrafında inşa ettiği kampanyanın işe yaradığını yazdı.
Gazete artık Johnson'ın seçim sürecinde verdiği sözleri tutmasının zamanı geldiğini yazdı.
FT, İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn için "son yıllardaki nesildeki en sevilmeyen lider" dedi. Gazeteye göre İşçi Partisi'nin modern bir sosyal demokrat partiye dönüşmesi için Marksistlerin yönetiminden kurtulması gerekiyor.
Üç yıldır felç olan Parlamento'nun tekrardan işlemeye başlayacağını ve Boris Johnson'ın sert Brexit yanlılarına esir olmaktan kurtulduğunu yazan gazete, "Boris Johnson Birleşik Krallık'ı birlikte tutmak için sadece İngiltere ve Galler'in çıkarlarını değil, aynı zamanda AB'de kalma yanlısı Kuzey İrlanda ve İskoçya'nın çıkarlarını da gözetmeli" ifadelerini kullandı.
Financial Times'a göre Johnson, ikinci bir referandum isteyen partilere verilen oy miktarının Brexit yanlısı partilere verilenden daha yüksek olduğunu da unutmamalı.