Gül: Plebisit kararını memnuniyetle karşılıyorum
-
Cumhurbaşkanı Gül, "Demek ki problemlerimizi konuşarak, tartışarak, diyalog ve hukuk çerçevesinde çözebilme olgunluğunu gösteriyoruz demektir" dedi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Bunlarla meselenin yürütülüyor olması ve böyle bir tartışmalı bir konunun böyle bir istikamete girmiş olması, sevindiricidir. Bütün dünyada da örnek izlenmesi gerekir. Demek ki problemlerimizi konuşarak, tartışarak, diyalog ve hukuk çerçevesi içerisinde çözebilme olgunluğunu gösteriyoruz demektir bu. O bakımdan memnuniyetle karşılıyorum, bu bir kaç gün içindeki bu gelişmeleri" dedi.
Gül, Artvin Valisi Necmettin Kalkan'ı ziyaret ederek, burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Bir gazetecinin "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün Gezi Parkı temsilcileri ve sanatçılarla görüştü. Buradan bir referanduma gidilebilir kararı çıkmıştı ancak Başbakan az önce açıkladı, 'Referandum yok ama plesibite, yani kamu görüşleri almaya gidebiliriz' dedi. Bunları nasıl yorumluyorsunuz" sorusu üzerine Gül, "Dediğiniz bu gelişmeler, mahkemeler, Türkiye'nin demokratik standartlarının nasıl çalıştığını, nasıl yüksek olduğunu, Türkiye'nin nasıl bir hukuk devleti olduğunu göstermesi açısından da dikkat çekicidir" ifadesini kullandı.
Projeyle ilgili itirazları olan ve bunu direnerek gösterenlerle hükümetin başı Başbakanın görüşmelerinin güzel bir şey olduğunu vurgulayan Gül, şunları söyledi: