Havada rekabet arttı
-
Hande Berktan'ın sunduğu İş Dünyası programında, havacılık sektöründeki son yenilikler Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Üyesi Sertaç Haybat ve Gazete HaberTürk yazarı Güntay Şimşek ile beraber tartışıldı
Hande Berktan’ın sunduğu İş Dünyası programında, havacılık sektöründeki son yenilikler Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Üyesi Sertaç Haybat ve Gazete HaberTürk yazarı Güntay Şimşek ile beraber tartışıldı.
Türk Havacılık sektöründeki 10 yılı değerlendiren Sertaç Haybat, "Bugün ideal bir noktada değiliz. Fakat son 10 yıldaki gelişmelere bakarsak, sivil havacılık çok ciddi yol aldı. 2003 yılında 5 milyon civarında olan iç hat yolcu sayısı geçen sene 32 milyona çıktı. Yani her sene ortalama yüzde 25 civarı büyüyerek geldi. Dış hatlarda aynı büyümeyi yaşayamadık. Dış hatlarda ortalama büyüme yüzde 11 seviyesinde kaldı. Sivil havacılık istediğimiz hızda olmasa da önemli bir gelişme gösteriyor trafik hakları konusunda. Trafik hakları daha hızlı bir şekilde verilebilirse bundan Türkiye karlı çıkar. Bir ülkeye ulaşım ne kadar ucuz ve ne kadar kolaysa o ülkede ekonomik büyüme de o kadar hızlı olur" sözlerini kullandı.
Pegasus Havayolları'nın performansına ilişkin "Geçen Nisan ayında halka açıldık. İlk dokuz aydaki büyüme yıl sonunda da devam eder diye düşünüyorum. Yıl sonunda toplam misafir sayımız 15 milyonları aşar diye düşünüyorum. İran'da varılan anlaşma neticesinde yakıt fiyatları düşecek diye piyasada söylemler dolaşıyor ama işin aslına bakarsak bu bir rekabet piyasası. Yakıt fiyatı düştüğü zaman tüketici bundan yararlanacak. Çünkü bilet fiyatları da düşecek" dedi.