Hazine'den trafik sigortasında şirketlere son şans
-
Başbakan Yardımcısı Şimşek, "Yaptığımız kanuni düzenlemeye rağmen zorunlu trafik sigortası primlerinin arzu ettiğimiz seviyeye düşmemesi nedeniyle yeni bir model geliştirdik" dedi
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, yapılan kanuni düzenlemelere rağmen zorunlu trafik sigortası primlerinin arzu edilen seviyelere inmediğini belirterek, vatandaşların daha düşük primlerden yararlanması amacıyla yeni bir model geliştirdiklerini bildirdi.
Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zorunlu trafik sigortası primlerinin sigorta piyasasında serbestçe belirlendiğine işaret ederek, bu sigortanın zorunlu olmasının, primlerin gerek sigortalılar gerekse sigorta şirketleri bakımından makul tutarlarda tespitini zorunlu kıldığını söyledi.
Türkiye'de en yaygın sigorta olan zorunlu trafik sigortasında makul fiyatlama pratiğini bozan yapısal sorunların ortadan kaldırılması için bu yılın nisan ayında kanun değişikliği yapıldığını ve ikincil düzenlemelerle uygulamaya yönelik hükümlerin yürürlüğe konulduğunu hatırlatan Şimşek, "Kanundan sonraki dönemde sigorta primlerinin düşmeye başladığı görülmekle beraber söz konusu primler arzu edilen makul prim seviyelerinde değildir. Bu durum sigorta sektörünün primlendirme uygulamasına olan güveni ve bu bağlamda sistemin sürdürülebilirliğini olumsuz yönde etkilemektedir." ifadelerini kullandı.