Hisarcıklıoğlu: Anayasa Mahkemesi'nin kararı...
-
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Anayasa Mahkemesi'nin oda ve borsa seçimlerine ilişkin kararının ardından ilk kez konuştu
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ''Anayasa Mahkemesi kararı, oda ve borsa seçimlerinde rekabeti azaltmayacak, daha da arttıracaktır'' dedi.
Anayasa Mahkemesi, oda ve borsalarda üst üste 2 dönem yönetim kurulu veya meclis başkanlığı yapmış olanların, aradan 2 seçim dönemi geçmedikçe aynı göreve yeniden seçilemeyeceklerine ilişkin kanun hükmünü iptal etti.
Konuya ilişkin soruları yanıtlayan Hisarcıklıoğlu, Anayasa Mahkemesi'nin Türkiye'nin yüksek mahkemesi olma sıfatıyla konuyu inceleyerek Anayasa'ya göre değerlendirme yaptığını ve karara vardığını vurguladı.
''Biz sağlam gelenekleri olan bir camiayız'' diyen Hisarcıklıoğlu, demokratik seçimlerin geleneklerinin temel esaslarından bir tanesi olduğunu dile getirdi.
Hisarcıklıoğlu, oda ve borsa başkanlarının seçimle iş başına geldiklerini hatırlatarak, ''Meslek grupları ve oda/borsa meclisleri seçildikten sonra meclis ve yönetim kurulu başkanı seçilir. Diğer bir ifade ile birçok aşamada seçim süreci yaşanır. Oda ve borsa yönetimlerine demokratik bir şekilde herkes aday olabilir ve en çok oyu alan da kazanır'' diye konuştu.