Hisarcıklıoğlu: Tek isteğimiz...
-
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, "El yordamıyla 2023 hedeflerine yürüyemezdik, NACE Kodlama sistemi Türkiye'nin geleceğinin kurgulandığı yer olacak" açıklamasında bulunurken seçimlerle ilgili de konuştu
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, tek istediklerinin oda ve borsa seçimlerinde hak ve adalet içerisinde kurallara uygun gerçekleşmesi olduğunu bildirdi.
TOBB'un internet sitesinde yer alan bilgilere göre, ''Genel Sekreterler Eğitim Semineri'', TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğinde, TOBB Genel Sekreteri Mustafa Saraçöz ile oda ve borsa genel sekreterlerinin katılımıyla, Ankara'da TOBB Birlik Merkezi'nde gerçekleştirildi.
Hisarcıklıoğlu seminerde yaptığı konuşmada, Şubat ve Mart aylarında yapılacak oda ve borsa seçimlerine dikkati çekti.
TOBB'un seçim şemasında aşağıdan yukarıya doğru gelen bir yapının bulunduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, aşağıdakilerin üst yönetimi belirlediği ancak yukarıdakilerin aşağıdakilere etkisinin olmadığı çok demokratik bir yapıya sahip olduklarını ifade etti.
Hisarcıklıoğlu, bir önceki seçimle son seçim karşılaştırıldığında yüzde 57 oranında değişim yaşandığını hatırlatarak, şunları kaydetti:
''İllerinizde ve ilçelerinizde önümüzdeki dönemde seçimler var. Seçimlerin demokratik kurallara uygun olarak, hakça yapılması açısından önemli bir sorumluluğunuz var. Kanuna, mevzuata ve kurallara uygun hareket etmek zorundasınız. Her zaman objektif olun. Tek isteğimiz tüm seçimlerin hak ve adalet içerisinde kurallara uygun olarak gerçekleşmesi.