X

Avrupa'da heyecan bitmez

Euro Bölgesi'ni kurtarma adına son alınan kararlar diğerlerine göre daha kapsamlı ve sorunları çözebilecek nitelikteydi. Önlemlerin yeterliliği tartışılabilirdi, ama hiç olmazsa, sorunların farkında olunduğu yönünde bir izlenim edinilmişti. Seçenekler tükenme noktasına yaklaşırken, "Avrupa doğru yönde ilerliyor" izlenimi doğmuştu.
Çözümün en önemli ayaklarından biri olan Yunanistan işleri karıştırdı. İşlerin karışması hem sürprizdi hem de değil. Sürprizdi, çünkü ayrıntıları henüz bilinmese de, Yunanistan'ın borçları belli bir iskonto ile yeniden yapılandırılabilecekti. Yunanistan en azından bir süre nefes alacak zaman kazanacaktı. Sürpriz değildi, çünkü Yunanistan ekonomisinin içinden geçtiği dönemi, bu krizi demokrasi içinde hiçbir siyasi sonucu olmadan atlatmak olanaksızdı. Bu anlamda, tüm dünyayı ilgilendiren bir ekonomik kriz bir ülkenin siyasi kriziyle birleşmiş oldu. Ekonomik krizin çözümünü bir ölçüde belirsizliğe soktu.

HABERİN DEVAMI

Yazarın Diğer Yazıları

Finans piyasalarındaki oynaklık 30 Kasım -1 Pazartesi Gelişmekte olan ekonomilere sermaye akımı 30 Kasım -1 Pazartesi Çin parası uluslararası ‘rezerv para’ mı oluyor? 30 Kasım -1 Pazartesi Çin ekonomisinde riskler 30 Kasım -1 Pazartesi Cari açık nereye kada düşer? 30 Kasım -1 Pazartesi