17 günlük tam kapanma başladı
-
İçişleri Bakanlığı, bugün saat 19.00'da başlayacak ve 17 Mayıs Pazartesi 05.00'te sona erecek "tam zamanlı sokağa çıkma kısıtlaması"nda geçerli olacak bazı düzenlemeleri hatırlattı
İçişleri Bakanlığı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında ülke genelinde bugün saat 19.00'da başlayacak ve 17 Mayıs Pazartesi 05.00'te sona erecek "tam zamanlı sokağa çıkma kısıtlaması"nda geçerli olacak bazı düzenlemeleri hatırlattı.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, sokağa çıkma kısıtlaması süresince bakkal, market, manav, kasap, kuru yemişçi ve tatlıcıların 10.00-17.00 saatlerinde faaliyet gösterebilecekleri, bu saatler arasında bakkal, market, manav, kasap, kuru yemişçi, tatlıcı ve çevrim içi sipariş firmalarının eve ve adrese servis şeklinde de satış yapabileceği belirtildi.
Zincir marketlerin pazar günleri kapalı kalacağı, restoran, lokanta, kafeterya, pastane ve benzeri yeme-içme yerlerinin ise sadece paket servis şeklinde faaliyet gösterebileceği bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Yeme-içme yerleri ile online yemek sipariş firmaları Ramazan ayı sonuna denk gelen 13 Mayıs 2021 Perşembe gününe kadar 24 saat esasına göre paket servis yapabilecek, Ramazan ayının sona ermesiyle saat 01.00'e kadar paket servis yapabilecek. Ekmek üretiminin yapıldığı fırın veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri, sadece ekmek satışı ve unlu mamul satışı yapmak kaydıyla açık olacak."