İTO ve MÜSİAD FETÖ'cüleri üyelikten çıkarıyor
-
İTO Başkanı Çağlar, FETÖ üyelerinin İTO'dan ve Türkiye'deki tüm kurumlardan ayrılmalarını istedi. MÜSİAD Başkanı Olpak da bu kişileri tespit etmek ve bünyelerinden çıkarmak için çalışma yürüttüklerini söyledi
Darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ operasyonu özel sektöre de sıçradı. Oda ve borsalarda üye ihraçları başladı. İstanbul Ticaret Odası (İTO) ile Müstakil İşadamları Derneği (MÜSİAD), bünyerindeki FETÖ’cüleri tespit etmek ve ayıklamak için harekete geçti. İTO Başkanı İbrahim Çağlar, FETÖ üyelerinin kendi iradeleriyle İTO’dan ayrılmalarını istedi. İTO’nun dün gerçekleştirilen ağustos ayı meclis toplantısında konuşan Çağlar, Türkiye Cumhuriyeti’nin bekasına, milletin iradesine, devletin varlığına darbe vurmak isteyenlerin İTO çatısı altında yeri olmadığını kaydetti. Çağlar, “Bunu sadece İstanbul Ticaret Odası Meclisi’ne de söylemiyorum. Bunu Türkiye’deki tüm kurum ve kuruluşlara söylüyorum” diye konuştu.
‘ÖZEL SEKTÖRE LEKE SÜRMELERİNE İZİN VERMEYİZ’
Tüm iştiraklerindeki FETÖ’cüleri ayıklayacaklarını kaydeden Çağlar, sözlerine şöyle devam etti: “Şunu açıkça ifade ediyorum. Devletimizin göstereceği yol ve yöntemlerle konuyla ilgili çıkarılacak kanun hükmünde kararnameye de dayanarak diğer tüm önlemleri almaya devam edeceğiz. 134 yıllık geleneği kirletmelerine, özel sektöre leke sürmelerine, bu vatan üzerinde oyun oynamalarına izin vermedik, vermeyeceğiz.”