Bloomberg HT Haberler Jim O'Neill: Türkiye 2013'te % 5 büyür
PİYASALAR

Jim O'Neill: Türkiye 2013'te % 5 büyür

  • Goldman Sachs'tan Jim O'Neill, Türk ekonomisinin 2013 yılında yüzde 5 civarında büyüyeceğini öngördü

Giriş: 17 Aralık 2012, Pazartesi 12:00
Güncelleme: 17 Aralık 2012, Pazartesi 12:00

Goldman Sachs Amerikan Yatırım Bankası'nın Portföy Yönetimi Başkanı Jim O'Neill, Türk ekonomisinin 2013 yılında yüzde 5 civarında büyüyeceğini öngörerek, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye'yi geriden takip ettiği eleştirilerine katıldığını belirtti.

O'Neill, ekonomileri hızla gelişen ülkeler olan Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin'e dikkat çektiği ve bu ülkelerin İngilizce isimlerinin baş harflerinden oluşan ''BRIC'' grubu ifadesini, 2001 yılında küresel finans dünyasına kazandıran ekonomist olarak biliniyor.

Jim O'Neill, İngiltere'nin Başkenti Londra'daki ofisinde AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Türk ekonomisinin 2013 yılında yüzde 5 büyümesini tahmin ettiğini dile getiren O'Neill, Türk hükümetinin büyüme tahminlerinin doğru olduğunu kaydetti. Özellikle son iki yılda Türkiye'nin ekonomik olarak karşılaştığı zorluklarla iyi mücadele ettiğini belirten Jim O'Neill, ''Geçen yıl bu zamanlar ödemeler bilançosuyla ilgili endişelerimiz vardı. Ama bu konuda olumlu gelişmeler oldu ve kriz ihtimali bile doğmadı. Dolayısıyla Türkiye zorluklarla iyi mücadele etti ve gelecek yıl yüzde 5 civarında büyüyebilir'' dedi.