Bloomberg HT Haberler Koronavirüs: Tokyo’da Kovid-19 uyarı seviyesi en yükseğe çıkarıldı
HABERLER

Koronavirüs: Tokyo'da Kovid-19 uyarı seviyesi en yükseğe çıkarıldı

  • Dünya genelinde yeni tip koronavirüs salgınında tespit edilen toplam vaka sayısı 57 milyon 239 bini aştı

Giriş: 20 Kasım 2020, Cuma 10:47
Güncelleme: 20 Kasım 2020, Cuma 11:38

Kovid-19 görülen ülke ve bölgelerdeki vakalara ilişkin güncel verilerin derlendiği "Worldometers" internet sitesine göre, dünya genelinde virüs nedeniyle 1 milyon 365 bin 695 kişi yaşamını yitirdi.ABD’de Washington bölgesinde ve Texas’ta günlük vaka sayısı rekor kırarken, Kalifornia nüfusunun %94’ünü kapsayan bölgelerde saat 22:00-05:00 arası zaruri olmayan tüm çalışma ve toplanmalar yasaklandı.

Kaliforniya'da Kovid-19'a karşı gece sokağa çıkma yasağı getirildi

ABD'nin en kalabalık eyaleti Kaliforniya'daki yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınını yavaşlatabilmek için yaklaşık 1 ay boyunca gece sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

Kaliforniya Valisi Gavin Newsom, yaptığı açıklamada, eyaletteki vaka ve ölüm artışlarına karşı bu tedbiri almak zorunda olduklarını belirtti.

Vali Newsom, bu kapsamda cumartesi akşamından başlamak üzere 22.00 ila 05.00 saatleri arasında insanlardan sokağa çıkmamalarını istedi.

Newsom, 21 Aralık sabahı sona ereceğini belirttiği uygulamanın gerekli görülmesi halinde uzatılabileceğini ya da ilave tedbirler alınabileceğini duyurdu.

Demokrat Vali, söz konusu uygulamanın eyalet nüfusunun yüzde 94'ünün yaşadığı toplam 41 bölgede geçerli olduğunu sözlerine ekledi.