Kredi sigortası prim üretimi geçen yıl 962 milyon lirayı aştı
-
Bloomberg HT'de yayınlanan Türkiye Sigorta Birliği verilerine göre, geçen yıl kredi sigortaları prim üretimi yurt için 760,7, yurt dışı 201 olmak üzere 962 milyon lirayı aştı. Bu miktar bir önceki yıl 528 milyon liraydı.
Avrupa ve ABD başta olmak üzere hedef pazarlarda resesyon süreci yaşanırken Türkiye'de şirketler kredi sigortaları ile kendilerini teminat altına alıyor.
Bloomberg HT'de yayınlanan Türkiye Sigorta Birliği (TSB) verilerine göre, 2022 yılında yurt içi ve yurt dışı sigorta şirketlerinden alınan kredi sigortası poliçeleri 962 milyon TL'ye ulaştı. Bunun 760,7 milyon TL'si yurt içi, 201 milyon TLsi ise yurt dışı sigorta şirketlerinden alındı.
2021 yılında bu alanda toplam prim üretimi 528,3 milyon TL olmuştu. Enflasyon da dikkate alındığında bu alandaki prim artışı henüz istenen seviyelerde değil.
Bu yılın Ocak ayına bakıldığında ise yurt içinde alınan sigorta poliçeleri 122 milyon, yurt dışında alınanlar 25 milyon olmak üzere toplam 147 milyon lirayı aştı.
"Araştırma komisyonu önemli"
Doğal Afet Sigortaları Kurumu’nun (DASK) düzenlediği ‘Zorunlu Deprem Sigortası Yeni Yapı’ çalıştayına katılan Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkanı Mehmet Akif Eroğlu önemli mesajlar verdi. Başkan Eroğlu toplantıda deprem felaketi nedeniyle DASK ile ihtiyari konut sigortasında deprem teminatının birlikte ele alınacağı bütüncül bir sistem kurulmasının önemini dile getirerek, DASK ve SEDDK olarak bu alanda reform niteliğinde konular üzerinde çalışmaya başladıklarını ifade etti. Başkan Eroğlu ayrıca, bu felaketten sigorta noktasında çok fazla sonuç çıkarma gereğine işaret ederek, SEDDK önderliğinde ve sektör paydaşlarının yer alacağı araştırma komisyonu kurulmasının önemini vurguladı ve “bu yönde adım atacağız” dedi.