Bloomberg HT Haberler "Kredilere erişim bu kadar zorken yeni yatırım yapmak çok zor"
HABERLER

"Kredilere erişim bu kadar zorken yeni yatırım yapmak çok zor"

  • Cushman&Wakefield Yönetim Kurulu Başkanı Tuğra Gönden finansman sıkıntısına dikkat çekti. Gönden "Şu anki yüksek faizlerle ve kredilere erişim bu kadar zorken tabii ki yeni yatırımlar çok zor" dedi. Gönden ayrıca son 2 senedir yurtdışı yatırımlarına olan ilginin artığına da dikkat çekti.

Giriş: 26 Kasım 2023, Pazar 17:09
Güncelleme: 26 Kasım 2023, Pazar 17:13

Cushman&Wakefield Yönetim Kurulu Başkanı Tuğra Gönden katıldığı Bloomberg HT yayınında "Türkiye’de 30 yılı aşkın bir süredir faaliyet gösteriyoruz. 60 Ülkede 400’den fazla ofis ve 52 bin çalışanımızla hizmet veriyoruz. Geçen yıl ciromuz 10 milyar doları aştı. Bu gayrimenkul işi biraz da döngü işidir. Bu yıl itibariyle baktığımızda pandemi sonrası, bölgesel çatışmalar, tedarik zinciri sıkıntıları, maliyet artışları, faiz artışları ve enflasyonist ortamdan kaynaklanan sebeplerden doğan sonuçları Türkiye’de de gördük.

Türkiye’de bu yıl itibariyle aslında öne çıkan konu arz ve talep dengesinin bozulması. Bunun öncesine de bakarsak yeni ofisler ve AVM’ler yapılmadı. Lojistik tarafında aynı şekilde yeni yerler yapılmadı ve bunlar da yapılmadığı için aslında talep arttı. Yeni yatırımlar ve üretim bu talepleri karşılayamadı. Bu sorunu da pandemiden sonra 1-2 yıldır görüyoruz. Bu arz talep döngüsü kiraların artmasına sebep oldu. Şu anki yüksek faizlerle ve kredilere erişim bu kadar zorken tabii ki yeni yatırımlar çok zor. Önümüzdeki dönemde bu sıkıntıların biraz daha devam etmesini bekliyoruz" şeklinde konuştu.