Küçükbaş hayvancılık sektöründen uyarı: Yanlış kararlar yüzünden batıyoruz
-
Gaziantep Damızlık Koyun, Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Osman Türkman, küçükbaş hayvancılık sektörünün yanlış kararlar yüzünden batırıldığını söyledi.
Gaziantep Damızlık Koyun, Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Osman Türkman, küçükbaş hayvancılık sektörünün yanlış kararlar yüzünden batırıldığını iddia etti.
"Farkında mıyız? Küçükbaş hayvancılık sektörünü yanlış kararlar yüzünden batırıyoruz, bitiriyoruz" diyen Türkman, 2019 yılında Milli Tarım Şurasında her vatandaşa bir küçükbaş hayvan düşecek şekilde üretim yaparak küçükbaş hayvan sayının ülkedeki kişi sayısına ulaştırmak üzere destek açıklaması ve kararlarını alındığını hatırlarak, "Küçükbaş hayvan üreticileri üretimlerini, kapasitelerini arttırmaya ve 3 yılda TÜİK rakamlarına göre 46 milyon olan sayıyı 58 milyon’a çıkardı ve arttırmaya devam edecekti ki son aylarda üst üste Tarım ve Orman Bakanlığı bürokratları tarafından alınan yanlış kararlar, değil hayvan sayısını arttırmayı sektörden çıkışları aşırı şekilde hızlandırdı ve çıkışlar yoğun bir şekilde devam ediyor, devam edecek" dedi.
Türkman, yaptığı yazılı açıklamada, Tarım ve Orman Bakanlığının küçükbaş hayvancılık sektörüne yönelik aldığı kararları, "Tarım ve Orman Bakanlığının Küçükbaş’a vermiş olduğu zararlar" başlığı ile maddeler halinde sıraladı.