Kurtulmuş: 216 firari asker ferdi eylemler ve suikastler içerisine girebilir
-
Kurtulmuş, "Bu FETÖ'cü çete, 'vazgeçtik, yenildik, kenara çekilelim' diyecek değiller. 216 firari asker var. Onlar üzerinden birtakım ferdi eylemler, suikastler içerisine girebilirler" dedi
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Habertürk televizyonunda canlı yayınlanan "Teke Tek" programında Fatih Altaylı'nın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
Darbe girişimiyle ilgili "Bundan sonra Türkiye'de bu hareketin devamının geleceğini düşünüyor musunuz? Yoksa riski atlattık mı?" sorusu üzerine Kurtulmuş, 15 Temmuz'da sadece bir darbe girişiminin olmadığını, bunun önceki darbelerden farklı olduğunu belirtti.
Bu darbe girişimiyle önce yönetimin değiştirilmesi, eş zamanlı olarak Türkiye'de bir iç savaş çıkması ve sonunda da yabancı işgale, Türkiye'ye işgale hazırlama projesi olduğuna vurgu yapan Kurtulmuş, “Bunu söylediğimiz zaman bazıları ürküyor ya da abartılı bulabiliyor ama Irak'ın paramparça hale gelmesi, Irak'taki o sürecin başlamasından 20 ay sonra gerçekleşmiştir. Suriye, 18-19 ay sonra bugünkü Suriye haline gelmiştir. Bu, Türkiye Cumhuriyeti tarihimizin en karanlık, en zor virajıydı, ülkemiz tam tabiriyle uçurumun kenarından döndü. Artık yakın dönemde Türkiye'de bir darbe teşebbüsünün olabileceği, buna benzer bir hain planının uygulanmaya konabileceğini zannetmiyorum." ifadelerini kullandı.