Bloomberg HT Haberler Mehmet Şimşek: MB Kanunu'nda değişiklik gündemde değil
HABERLER

Mehmet Şimşek: MB Kanunu'nda değişiklik gündemde değil

  • Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, şu anda Merkez Bankası'nın Kanunu'nda herhangi bir değişikliğin gündemde olmadığını belirtti

Giriş: 31 Ocak 2014, Cuma 18:44
Güncelleme: 01 Şubat 2014, Cumartesi 13:27

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, şu anda Merkez Bankası'nın Kanunu'nda herhangi bir değişikliğin gündemde olmadığını belirterek, "Bu spekülasyonların kaynağını bilmiyorum. Ne sermaye üzerinde herhangi bir kısıtlamaya ne de bugün itibariyle Merkez Bankası Kanunu'nda bir değişiklik gündemde değil" dedi.

Şimşek, Ankara'dan İstanbul'a gelişinde Atatürk Havalimanı'nda gündeme yönelik yaptığı açıklamada, Merkez Bankası'nın yapısının değiştirileceğine yönelik iddialara ilişkin, şu anda Merkez Bankası'nın Kanunu'nda herhangi bir değişikliğin gündemde olmadığını belirtti.

Bakan Şimşek, "Bu spekülasyonların kaynağını bilmiyorum. Ne sermaye üzerinde herhangi bir kısıtlamaya ne de bugün itibariyle Merkez Bankası Kanunu'nda bir değişiklik gündemde değil" diye konuştu.

Merkez Bankası'nın Kanunu ile ilgili değişikliğin ne Bakanlar Kurulu gündemine ne de ekonomi yönetiminin gündemine geldiğini ifade eden Şimşek, "Böyle bir şey söz konusu değildir. Sermaye hareketleri üzerinde bir kısıtlama da gündemde değil" dedi.