Merkez faizde değişiklik yapmadı
-
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Mart ayı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı sonrasında politika faizinde değişikliğe gitmedi
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Mart ayı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı sonrasında politika faizinde değişikliğe gitmedi.
TCMB bir hafta vadeli repo ihale faizini değiştirmeyerek yüzde 7.50'de tutarken, ayrıca faiz koridorunda da değişiklik yapmayarak üst bant olan gecelik marjinal fonlama oranını yüzde 10.75'te ve alt bant olan gecelik borçlanma faizini ise yüzde 7.25'te tuttu.
Merkez ayrıca ROK ve munzam karşılıklarda da değişikliğe gitmedi.
PPK Şubat ayı toplantısının ardından, bir hafta vadeli repo ihale faizini 25 baz puan düşürürken, faiz koridorunda da değişiklik yaparak üst bant olan gecelik marjinal fonlama oranını 20 baz puan ve alt bant olan gecelik borçlanma faizini ise 25 baz puan indirmişti.
Açık piyasa işlemleri çerçevesinde piyasa yapıcısı bankalara repo işlemleri yoluyla tanınan borçlanma imkanı faiz oranı yüzde 10.25 olarak korunurken, geç likidite penceresi uygulaması çerçevesinde Bankalararası Para Piyasası'nda saat 16:00-17:00 arası gecelik vadede uygulanan borçlanma faiz oranı yüzde 0'da sabit tutuldu, borç verme faiz oranı ise yüzde 12.25 olarak değiştirilmedi.