Metal sektörü greve gidiyor
-
DİSK Genel Başkanı Çelebi, metal sektöründeki işçilere 'Bu mücadeleyi tüm işçi sınıfı kazanacak, işçi sınıfının önü açılacak' diye seslendi
KOCAELİ (A.A) - 08.03.2011 - DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, metal sektöründeki işçilere seslenerek, ''Bu mücadeleyi yalnız sizler değil tüm işçi sınıfı ve diğer sendikaya üye işçiler de kazanacak ve bu süreçten yararlanacak, işçi sınıfının önü açılacak'' dedi.
DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş ile Metal Sanayi İşverenleri Sendikası (MESS) arasında yürütülen grup toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine 33 iş yerinde grev kararı alınması sonrası, Gebze Spor Salonu'nda ''Dayanışma Gecesi' düzenlendi.
Gecede konuşma yapan DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi,''Sözün bittiği yerdeyiz'' diyerek, DİSK'i ve Birleşik Metal-İş'in teslim alınmak istendiğini savundu. Buna izin vermeyeceklerini belirten Çelebi, salondan 'Hayır' sesleri yükselince ''Hayır diyorsunuz, o zaman direneceksiniz. Ayrı ayrı kafadan sesler çıkarsa başarılı olamazsınız. Deneyimime güvenmenizi isteyerek şunu söylüyorum. Sizin kafanızı karıştırmak isteyecekler, ama başarıyı gerçekten istiyorsanız, bu koşullara son verilmesini istiyorsanız bir tek şey yapacaksınız el ele vereceksiniz ve yürüdüğünüzde bunları başaracağınızı siz de göreceksiniz'' diye konuştu.