Bloomberg HT Haberler New York borsası, Biden'ın yemin töreninin ardından rekorla kapandı
HABERLER

New York borsası, Biden'ın yemin töreninin ardından rekorla kapandı

  • New York borsası, ABD'nin yeni Başkanı Joe Biden'ın yemin töreninin ardından günü ralli yaparak rekor seviyelerde tamamladı

Giriş: 21 Ocak 2021, Perşembe 06:04
Güncelleme: 21 Ocak 2021, Perşembe 06:12

Kapanışta Dow Jones endeksi, 250 puanın üzerinde değer kazandı ve yüzde 0,83 artışla 31.188,38 puana yükseldi.

S&P 500 endeksi yüzde 1,36 artarak 3.850,39 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 1,97 yükselişle 13.457,25 puana çıktı.

Güne yükselişle başlayan endeksler, Biden'ın yemin ederek göreve başlamasının ardından rekor seviyelere yükseldi.

ABD'de 3 Kasım 2020'de yapılan seçimleri kazanan Joe Biden, ABD Kongresindeki törende yemin ederek ülkenin 46'ncı başkanı oldu.

Biden, yemin töreninden sonra yaptığı ilk konuşmasında, ülkesinin karşılaştığı zorlukları ancak "birlik" olarak aşabilecekleri mesajını verdi.

Konuşmasında Kovid-19 salgınına da dikkati çeken Biden, "Belki de virüsün en çetin ve en ölümcül dönemine giriyoruz. Şimdi siyaseti bir kenara bırakıp bu salgın gerçeği ile yüzleşmeliyiz." dedi.

Biden'ın başkanlık görevine başlaması piyasalardaki teşvik paketi beklentilerini de artırdı.

ABD Başkanı Biden, geçen hafta, Kovid-19 salgını ve ekonomik krizle mücadele için 1,9 trilyon dolarlık destek paketi önerisi sunmuştu.