Bloomberght
Bloomberg HT Haberler "NFT'lerin tekrar yükselmesi bekleniyor"
HABERLER

"NFT'lerin tekrar yükselmesi bekleniyor"

  • Bir şekilde kriptoların yükselişiyle beraber NFT'lerin tekrar yükselmesinin beklendiğini söyleyen Art Consultancy Kurucusu Sevil Dolmacı "Teknoloji sürekli ilerlediği için teknolojiden bağımsız bir sanat düşünemeyiz" dedi.

Giriş: 23 Ekim 2023, Pazartesi 17:25
Güncelleme: 23 Ekim 2023, Pazartesi 17:41

Art Consultancy Kurucusu Sevil Dolmacı katıldığı Bloomberg HT yayınında NFT'lerin tekrar yükselişe geçmesini beklediğini söyledi.

Dolmacı “Türkiye’de sanatta uluslararası anlamda iş yapan uluslararası ağda ticaret yapan az da olsa isim var. Tabi bunlar ve bizim iş hacmimize göre bir değerlendirme yapmam daha doğru olur çünkü son dönemde çok ciddi anlamda sanata olan ilginin artmasıyla küçük galeriler açıldı, galeri ve danışmanlık arası hizmet veren mekanlar açıldı” diye konuştu.

2023’ün kendileri için güzel bir yıl olduğunu söyleyen Dolmacı “Biz Dubai’de galerimizi açtık, önümüzdeki ay 6’sı ve 7’sinde Dubai’deki galerimizdeki ilk sergimiz Ekrem Yalçındağ ait solo sergimiz olacak. Bizim sanat galerisi dışında bir de yatırım konusunda iddialı bir tarafımız var. İnsanlar sanata yatırım yapmada çok hevesliler ve bunu uluslararası bazda düşünebilirsin” dedi.

"Sanatta Riyad’ın yeni Avrupa olması tasarlanıyor"

Stratejisinin değiştiğini söyleyen Dolmacı “Sanat aslında çok ciddi bütçeleri olan bir sektör, bu bütçeler ne kadar büyürse uluslararası ticarette, uluslararası pazarda sizin de isminiz ve büyümeniz o oranda daha çabuk oluyor ve artıyor. Avrupa ve Amerika pazarı bugün Ortadoğu pazarına göre çok daha doymuş bir pazar. Zaten onlar da yeni pazarlar arıyorlar. Şimdi mesela Londra’daki iş hacmi küçüldü ama Paris’teki hacim büyüdü. Yani Avrupa kendi içinde bile dengelerini değiştirdi. Türkiye kendi içinde ekonomik anlamda değişen döngülere sahip bir ülke. Döviz bazında hiçbir şekilde bir regülasyon yok. Böyle bir ülkeden uluslararası bir yatırım yaptığınızda ve burası ilk olarak bu Amerika ve Avrupa olursa çok daha zorlayacaktır. Bu yüzden bizim geleneklerimize ve göreneklerimize ve iş anlayışımıza daha yakın bir yerde büyümeyi tercih ettim. Şimdi Riyad’ın daha yeni Avrupa olması tasarlanıyor ve sanata çok önem veriyorlar. Sanata ve Kültüre yatırımlar yapılıyor. Önümüzdeki dönem Riyad’ta bir galeri açıp açmamaya karar vereceğim. Tabiki Amerika ve Avrupadaki büyümemiz bütün bu Ortadoğu’daki kurumsallaşmadan sonra olacak” şeklinde konuştu.