Bloomberght
Bloomberg HT Haberler O'Neill: ABD hisseleri ciddi zorluklarla karşılaşacak
PİYASALAR

O'Neill: ABD hisseleri ciddi zorluklarla karşılaşacak

  • BRIC tanımını ortaya atan O'Neill, ABD hisselerinin ciddi zorluklarla karşılaşacağını, bu yılki ralliye farklı bi ülkenin öncülük edeceğini söyledi

Giriş: 07 Nisan 2014, Pazartesi 11:56
Güncelleme: 07 Nisan 2014, Pazartesi 12:00

Goldman Sachs Varlık Yönetimi'nin eski yönetim kurulu başkanı Jim O'Neill, cuma günü rekor seviyeye tırmanan ABD hisselerinin önemli zorluklar ile karşı karşıya kalacağını öngörerek, "Eğer bu yıl hisse senetlerinde küresel bir ralli olacaksa, ABD'den başka ülkeler öncülük edecek" dedi.

ABD'den bir televizyon kanalına konuşan O'Neill, ABD'de piyasanın karşısında bir dizi sıkıntı olduğunu söyleyerek, "Bunlardan biri değerlerin yüksek olması. Ve eğer daha iyi veriler gelirse, birkaç gün sonra Fed endişeleri yeniden geri döner. Tahvil getirileri yükselir ve hisse senedi piyasaları da bununla yarışmak zorunda kalır" dedi.