Pegasus 2017'yi 5,3 milyar lira ciroyla kapattı
-
Pegasus 2017'de bir önceki yıla göre cirosunu yüzde 44 artırarak 5,3 milyar liraya yükseltti
Pegasus Hava Yolları, 2017'de bir önceki yıla göre cirosunu yüzde 44 artırarak 5,3 milyar liraya yükseltti.
Pegasus Hava Yolları, 2017 yılı finansal sonuçlarını açıkladı. Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan verilere göre, şirket, 2017 yılında bir önceki yıla göre misafir sayısını yüzde 15,2 artırarak 27 milyon 820 bine çıkardı.
Aynı dönemde cirosunu yüzde 44 yükselterek 5,3 milyar liraya ulaştıran Pegasus'un, 2017 yılı net dönem karı ise 501 milyon lira olarak gerçekleşti.
Pegasus, 2017 sonu itibarıyla iç hatlarda 16 milyon 890 bin, dış hatlarda 10 milyon 450 bin misafirine hizmet verdi. Şirketin misafir sayısı bir önceki yıla göre iç hatlarda yüzde 10,5, dış hatlarda yüzde 21,7 arttı.
- "Misafir sayımızı ve kapasitemizi yüzde 11-13 artırmayı hedefliyoruz"
Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Mehmet Nane, konuya ilişkin değerlendirmesinde, havacılık sektöründe 2017 yılında temkinli bir iyileşme olduğunu belirterek, asıl büyümenin 2018 itibarıyla geleceğini öngördüklerini geçen yıldan bu yana ifade ettiklerini aktardı.
Sektör ve şirketlerindeki olumlu gidişatın da bu düşünceyi pekiştirdiğini vurgulayan Nane, "Rakamlar doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Sivil havacılık sektörü genel anlamda çok daha iyi bir durumda ve geçtiğimiz yılların olumsuz etkilerinden sıyrıldı. Ülkemizin ekonomisine, sivil havacılık ve turizm potansiyeline inancımız tam." ifadelerini kullandı.