Piyasa uzmanlarının seçimle ilgili ilk yorumları
-
ABD seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre Trump galip gelirken, piyasa uzmanları seçim hakkında ilk yorumlarını paylaştı.
ABD modern tarihin en çekişmeli geçen seçimini geride bıraktı. ABD’li seçmenler Cumhuriyetçi aday Donald Trump ve Demokrat aday Kamala Harris arasında tercih yapmak için sandığa gitti. ABD seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre Trump galip gelirken, piyasa uzmanları seçim hakkında ilk yorumlarını paylaştı.
Saxo Markets-Charu Chanana:
Erken oy sayımında Trump'ın aldığı oyların iyileşmesiyle doların güçlenmesi Meksika pesosu, euro ve yen'i gerçekten etkiliyor. Erken Asya piyasalarındaki zayıf likidite ve erken sonuçlardan gelen heyecan, piyasanın daha yüksek Trump oranlarına yönelik fiyatlama hareketlerini artırdı.
Monex Inc-Helen Given:
Likidite hala oldukça zayıf, bu nedenle işler daha da kötüleşmiş olabilir. Gece boyunca büyük ihtimalle sert dalgalanmaların devam edeceğini göreceğiz.
UBS Global Wealth Management-Mark Haefele:
Bu hafta hisse senedi piyasasında bazı oynaklıklar kaçınılmaz olsa da, en olası seçim sonuçlarının ABD hisse senetlerine ilişkin 12 aylık görüşümüzü değiştirmesini beklemiyoruz. S&P 500'ün 2025'in sonuna kadar 6.600'e yükselmesini bekliyoruz. Bu, ABD'deki büyümenin iyi olması, faiz oranlarının düşmesi ve yapay zekadan gelen yapısal desteğin devam etmesi beklentilerimizle mümkün. ABD seçimlerini kim kazanırsa kazansın, bu piyasa itici güçlerinin yerinde kalmasını bekliyoruz.