Rekabet ihlallerine ilişkin başvuru usullerinde düzenleme
-
Rekabet Kurumu'na başvurular yazılı olarak yapılabileceği gibi, posta aracılığıyla veya şahsen teslim edilebilecek, elektronik posta, faks, telefon gibi diğer yollarla yapılan başvurular ihbar olarak değerlendirilecek
Rekabet ihlallerine ilişkin başvurular, Rekabet Kurumu'na yazılı olarak yapılabileceği gibi, posta aracılığıyla veya şahsen teslim edilebilecek, elektronik posta, faks, telefon gibi diğer yollarla yapılan başvurular ihbar olarak değerlendirilecek.
Rekabet Kurumu'nun ''Rekabet İhlallerine İlişkin Başvuru Usulüne Dair Tebliğ''i Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Tebliğ'de, Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un bazı maddelerinin ihlal edildiği iddialarına ilişkin olarak Rekabet Kurumu'na yapılacak başvurular ile bu başvuruların değerlendirilmesine ilişkin usul ve esaslar tespit ve ilan edildi.
Tebliğe göre, Kuruma başvuru, ihbar, şikayet ve Bakanlık talebi şeklinde yapılabilecek. Başvurular gerçek kişilerce yapılabileceği gibi, kurum, kuruluş, birlik, dernek ve benzeri tüzel kişilerce de yapılabilecek.
Kamu kurumlarının, kendilerine intikal eden ve ilgisi nedeniyle Kuruma yönlendirdikleri başvurular da bu Tebliğ kapsamında ele alınacak. Kuruma başvurular yazılı olarak yapılacak. Başvurular, posta aracılığıyla gönderilebileceği gibi, şahsen de Kuruma teslim edilebilecek.