Renault Grubu satışları, 3,9 milyona ulaştı
-
Renault Grubu'nun global satışları, 1 Ocak 2018'den itibaren Jinbei ve Huasong markalarının katılımı ile birlikte yüzde 3,2 artış gösterdi
Renault Grubu satışları, Jinbei ve Huasong markalarının katılımı ile yüzde 3,2 artış göstererek 3,9 milyona ulaştı.
Renault Grubu açıklamasına göre, Renault Grubu’nun global satışları, 1 Ocak 2018’den itibaren Jinbei ve Huasong markalarının katılımı ile birlikte yüzde 3,2 artış gösterdi.
Grup, Renault markası ile gerçekleştirdiği 2 milyon 532 bin 567 satış adedi ve Dacia markası ile kaydettiği 700 bin 798 satış adedi ile 2018 yılında 3 milyon 884 bin 295 satış rakamına ulaştı. Lada satışları yüzde 18,7 artış kaydederek 398 bin 282 adet olurken, Renault Samsung Motors’un satışları yüzde 14,9 düşüş ile 84 bin 954 olarak gerçekleşti. Jinbei ve Huasong 165 bin 603 satış adedi gerçekleştirdi.
Renault’nun elektrikli araçlar segmentinde dünya çapındaki yıllık satış hacmi, ikinci yarıyıl hızlanarak yüzde 36,6 artış kaydetti. Renault, yüzde 22,2’lik pazar payı ile Avrupa’daki liderliğini sürdürüyor. ZOE’nin satışlarında yüzde 26,1, Kangoo Z.E. satışlarında ise yüzde 105,1 artış kaydedildi.
Hafif ticari araç segmentinde Renault, Jinbei ve Huasong dahil olmak üzere yüzde 33,7 artış gösterdi. Bu segment için önemli pazarlar Türkiye ve Arjantin’deki düşüşe rağmen, Renault 2018’de yeni bir satış rekoru gerçekleştirdi. Yüzde 0,2 büyüyen Avrupa pazarında, satışlar 2017 trendinde devam etti. Grup’un kaydettiği bu büyümede, B segmentindeki modeller (Clio, Captur, Sandero) ve Yeni Duster etkili oldu. Clio, Avrupa’nın en çok satan ikinci modeli olmaya devam ederken Captur, segmentindeki bir numaralı crossover olmayı sürdürdü.