Rıza Sarraf'ın duruşması sürüyor
-
ABD'de yürütülen Mehmet Hakan Atilla davasına tanık sıfatıyla katılan Rıza Sarraf, mahkemede ifade veriyor
Reza Zarrab, ABD'de Mehmet Hakan Atilla'nın yargılandığı davada tanık sandalyesinde verdiği ifadesine bugün de devam ediyor.
Zarrab dün ilk kez hakim karşısına çıkmış ve kendisine yöneltilen 7 suçlamanın tamamını hiçbir baskı altında kalmadan kabul ettiğini söylemişti.
Dün cezaevi kıyafetiyle ve kelepçeli bir şekilde duruşmaya getirilen Reza Zarrab, ifadesinin ikinci gününde koyu renk blazer bir ceket ve açık renk bir tişörtle duruşmaya getirildi.
Avukatlarının sivil kıyafetle gelebileceğini söylediği için sivil kıyafetlerle geldiğini belirten Zarrab, cezaevinde aldığı tehditler nedeniyle FBI'a ait bir tesiste kaldığını söyledi. Zarrab, tehditlerle ilgili ayrıntılı bilgi vermedi.
Reza Zarrab, İran parasını Hindistan'da dışarı çıkarmak için Hintli bir şirketin temsilcileriyle görüştüğünü söyledi. Reza Zarrab, görüşmenin 2012'de gerçekleştiğini ancak şirketin ismini hatırlayamadığını belirtti.
Reza Zarrab, Zafer Çağlayan ve İranlılar arasındaki birçok görüşme gerçekleştirildiğini ve kendisinin de bunlara katıldığını söyledi.