Bloomberg HT Spor Şampiyonlar Ligi kuraları çekildi
SPOR

Şampiyonlar Ligi kuraları çekildi

  • UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 16'ya kalan takımların ikinci turdaki rakipleri belli oldu

Giriş: 16 Aralık 2011, Cuma 16:33
Güncelleme: 16 Aralık 2011, Cuma 16:40

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 16'ya kalan takımların ikinci turdaki rakipleri belli oldu.

İsviçre'nin Nyon kentinde yapılan kura çekimine göre son şampiyon Barcelona, Almanya'nın Bayer Leverkusen takımıyla eşleşti.

Şampiyonlar Ligi'nde 4 şampiyonluğu bulunan ve bu yıl da şampiyonluğu hedefleyen Barcelona, Alman ekibiyle daha önce 3 kez eşleşti. 1988'deki ilk randevuda Bayer Leverkusen ile UEFA Kupası çeyrek finalinde karşılaşan Barcelona, deplasmanda oynadığı ilk maçta rakibiyle golsüz berabere kaldı, evindeki maçta ise 1-0 mağlup olarak turnuvaya veda etti.

İkinci randevu ise 2001 yılında Şampiyonlar Ligi grup maçlarında oldu. Bu maçlarda her iki takım da evinde oynadıkları maçları 2-1 kazandı. İki takım, ertesi yıl yine Şampiyonlar Ligi'nde aynı gruba düştü. Bu kez Barcelona deplasmanda oynadığı ilk maçı 2-1, rövanşını ise 2-0 kazanmayı başardı.

-Son 16'daki iki İngiliz takımı İtalyan ekiplerle eşleşti-

Kura çekiminde, son 16'ya kalma başarısını gösteren 2 İngiliz ekibinin ikinci turda İtalyan takımlarıyla eşleşmesi dikkati çekti.