Bloomberg HT Haberler Şimşek: Hükümetin İş Bankası'na yönelik bir çalışması yoktur

Şimşek: Hükümetin İş Bankası'na yönelik bir çalışması yoktur

  • Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Hükümetin İş Bankası'na yönelik bir çalışması yoktur" dedi

Giriş: 29 Ocak 2016, Cuma 09:34
Güncelleme: 29 Ocak 2016, Cuma 14:02

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, İş Bankası'nın, Türkiye'nin en başarılı, en önemli, içeride ve dışarıda itibarı yüksek bir banka olduğunu belirterek "Hükümetimizin kesinlikle ne İş Bankası'na ne de başka bankaya yönelik olarak çalışması yoktur, gündemde değildir" dedi.

Şimşek, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kendisine bağlı kuruluşların 2016 yılı bütçesinin görüşmelerinde, milletvekillerinin soru ve eleştirilerini yanıtladı.

Türkiye için hiçbir zaman "güllük gülistanlıktır, her şey mükemmel" yaklaşımında olmadığını belirten Şimşek, Türkiye'nin çok ciddi bir reform çabası bulunduğunu söyledi. Şimşek ancak bu sürecin dinamik olduğunu, yapılması gerek çok iş bulunduğunu dile getirdi.

Türkiye'de tasarrufların yetersiz olduğunu vurgulayan Şimşek, eğitimde kalite, enerji verimliliği, istihdam, kadınların iş gücüne katılımında istedikleri yerde bulunmadıklarını kaydetti. Şimşek, bu eksikliklerin, sıkıntıların, yapısal sorunların farkında oldukları için yaklaşık 250 önlemlerinin bulunduğunu ifade etti.