SPK haftalık bülteni
-
Bomonti Elektrik AŞ ve Tuğçelik Alüminyum AŞ'nin halka arz edilmek üzere çıkardığı izahnameler SPK tarafından onaylandı
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Bomonti Elektrik AŞ ve Tuğçelik Alüminyum AŞ'nin halka arz edilmek üzere çıkardığı izahnameleri onayladı.
SPK haftalık bültenine göre, Bomonti Elektrik Mühendislik Müşavirlik İnşaat Turizm ve Ticaret AŞ ve Tuğçelik Alüminyum ve Metal Mamulleri Sanayi ve Ticaret AŞ halka arz olacak. Bomonti Elektrik hisseleri 2,05 liradan, Tuğçelik Alüminyum'un hisseleri ise 4 liradan satılacak.
İnfo Yatırım AŞ'ye işlem aracılığında bulunmak üzere "Kaldıraçlı Alım Satım İşlemleri Faaliyet Yetki Belgesi" verilmesi kararlaştırıldı.
KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama AŞ 1 milyar 54 milyon 150 bin lira tutarında kira sertifikası ihracı için kurula başvurdu. Yapı Kredi Faktöring AŞ ve YDA İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ 300 milyon lira, İş Faktöring AŞ de 100 milyon lira tutarında borçlanma aracı ihracı için kurula başvurdu. İş Yatırım Menkul Değerler AŞ de 40 milyon lira tutarında varant ihracı talebiyle kurula başvuru yaptı.
- İdari para cezaları ve işlem yasakları
SPK bülteninde yer verilen bilgilere göre, CLK Holding (CLKHO), Karkim Sondaj Akışkanları (KARKM), Garanti Yatırım Ortaklığı (GRNYO) ve Ar Tarım (ARTOG)'da 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'na aykırı işlem yaptığı tespit edilen kişiler hakkında iki yıl işlem yasağı getirildi. Kurul, şahıslar hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.