TFF/Güreli: Her yıl gelirlerinin % 20'sini ayırsalar 10 yıla borç kapanır
-
TFF Başkanvekili Hüsnü Güreli, "18 Süper Lig kulübünün borcu 5 milyar TL.Her yıl gelirlerinin % 20'sini ayırsalar 10 yıla borç kapanır" dedi
Naklen yayın ihalesinin yıllık 500 milyon dolara alıcı bulmasının ardından finansal olarak zor durumda olan futbol kulüplerinin bu gelir artışını nasıl değerlendireceği merak konusu. Türk futbolunun ve kulüplerin finansal durumunu en iyi bilen isimlerden biri olan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanvekili Hüsnü Güreli, ihale ile kulüplerin gelirlerinin yüzde 35- 40 oranında artacağını söyledi.
ZARARLARI 683 MİLYON TL
Son dönemde kulüplerin borçlarındaki hızlı artışa dikkat çeken Güreli, bir an önce kulüplerin önlem alması gerektiğini söyledi. 2015 sonu itibarıyla 18 Süper Lig kulübünün toplam borcunun 5 milyar TL olduğunu söyleyen Güreli, toplam gelirinin ise 2 milyar 453 milyon TL olduğunu ifade etti.
18 kulübün toplam zararının ise 683.4 milyon lira olduğunu vurgulayan Güreli, kulüplerin borç sarmalından kurtulmaları için her yıl gelirlerinin en az yüzde 20’sini borç ödemeye ayırması gerektiğini belirtti.
18 Süper Lig kulübünün 2 milyar 453 milyon TL geliri olduğunu belirten Güreli, “Bu gelirin yüzde 20’sini hiçbir yere harcamadan, borç ödemeye ayıracaklar. Bu çok mu zor?” diye konuştu. Güreli, 2.5 milyar TL’lik gelirin her yıl yüzde 20’sinin borç ödemeye ayrılması durumunda 10 sene de kulüplerin bu borcunun kapanacağını söyledi.