Bloomberg HT Haberler THY Rusya hatlarını başka ülkelere çevirecek
PİYASALAR

THY Rusya hatlarını başka ülkelere çevirecek

  • Türk Hava Yolları, seyahat kısıtlamalarını içeren Rusya yaptırımları sonrası bu ülkedeki hatlarının bir kısmını başka pazarlara çevirecek

Giriş: 01 Aralık 2015, Salı 07:42
Güncelleme: 01 Aralık 2015, Salı 07:43

Türk Hava Yolları (THY), geçen hafta Suriye sınırında bir savaş uçağının düşürülmesinin ardından Ry-usya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in seyahat kısıtlamalarını da içeren yaptırımlarının ardından, Rusya'daki kapasitesini başka ülkelere yönelteceğini duyurdu.

THY sözcüsü Ali Genç, telefon yoluyla verdiği mülakatta, Alman Deutsche Lufthansa AG'yi geçerek Rusya'ya sefer yapan en büyük yabancı havayolu haline gelen THY'nin, azalan Rusya faaliyetlerini dengelemek için, faaliyet gösterdiği 110 ülkede yeterli potansiyeli olduğunu söyledi.

Genç, "Rusya ile rakamlarda bir düşüş olursa, bu düşüşü telafi etmek için, diğer uçuş noktalarına olan üçuşları ve uçuş sıklıklarını artırmaya hazırız" dedi ve yaptırımların halen "büyüme için büyük potansiyelin" askıya alınması anlamına geleceğini sözlerine ekledi.

THY, Rusya'da 10 noktaya uçuyor ve bu ülke Almanya'dan sonra en büyük pazarı oluşturuyor. THY öte yandan, 10 Kasım'da yaptığı açıklamaya göre, Rusya'da 2015 yılında 1 milyonun üzerinde yolcuyu uçurmayı hedefliyordu. THY'nin halihazırda toplam yolcu sayısı 60 milyon civarında. Müşterilerin üçte biri İstanbul'da diğer ülkelere uçmak içim uçak değiştiriyor.