TİM/ Gülle: İhracatçılarımıza destek olunması milli bir görevdir
-
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, "İhracatçılarımıza gözümüz gibi bakılması gerekiyor. İhracatçılarımızın her türlü istek ve taleplerinin yerine getirilmesi, onlara destek olunması milli bir görevdir." dedi
TİM'in eylül ayı ihracat rakamları, Antalya'da düzenlenen basın toplantısında açıklandı.
Toplantıya, TİM Başkanı İsmail Gülle, TİM Yönetim Kurulu üyeleri, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin ile bazı sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, bölge ihracatçıları ve iş adamları katıldı.
Toplantıda yaptığı konuşmanın ardından soruları yanıtlayan Gülle, ihracatın ithalatı karşılama oranının yüzde 88'e kadar yükseldiğini, ithalatta düşüşün gözle görülür derecede azaldığını söyledi. Gülle, "İçerideki mevcut üretimi, yerli ve milli üretimi artırarak, ülkemizi ithalata bağlılıktan kurtararak, yerli ve milli üretimle daha fazla üreterek, daha fazla ithalat yerine üretim yaparak, cari açığı kaparak, öncelikle dış ticaret dengesini sağlayacak, sonra da fazlasını verecek bir ülke hedefliyoruz, bu yönde çalışıyoruz." dedi.
İHRACATTA REKOR KIRILDI
Gülle, Türk Eximbank ve bankaların ihracatçıya sağladığı finansmana ilişkin sorular üzerine, ihracat ailesinin en önemli destekçisinin Türk Eximbank olduğunu söyledi.