Turizmcilerden KKTC çağrısı
-
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, "Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından getirilen düzenleme ile kredi kartıyla yurt dışı turizm harcamalarındaki taksitlendirmenin kaldırılması uygulaması seyahat acentalarımızı zorluyor. En azından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin bu düzenlemeden muaf tutulması hem Türkiye'deki hem de KKTC'deki turizmciler açısından büyük önem taşıyor" dedi.
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, son dönemde BDDK tarafından alınan yurt dışı turlara yönelik kredi kartı taksit sınırlandırılması kararında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne düzenlenen paket turların muaf tutulması doğrultusundaki sektör beklentisini dile getirdi.
KKTC'nin Türk lirası kullanan bir ülke olduğuna dikkati çeken Bağlıkaya, şu değerlendirmelerde bulundu:
"KKTC Türk turizmi için çok önemli bir destinasyon. Siyasi, sosyal ve ekonomik olarak bir ve beraber olduğumuz bir ülke. KKTC'ye giden bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Türk lirası harcıyor. Dolayısıyla biz döviz çıkışı söz konusu değil.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından getirilen düzenleme ile kredi kartıyla yurt dışı turizm harcamalarındaki taksitlendirmenin kaldırılması ekonomik önlemler kapsamında anlaşılabilir ancak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bu düzenlemeden muaf tutulması hem Türkiye’deki hem de KKTC’deki turizmciler açısından büyük önem taşıyor."
Bağlıkaya, sosyal medya ve internet siteleri üzerinden yapılan Belgesiz Seyahat Acentacılığı kapsamındaki pazarlama faaliyetlerine de dikkati çekerek bu mecralarda gerçekleştirilen kaçak faaliyetlerin tüketici mağduriyetlerinin en önemli kaynağı olduğunu ve bu haksız yapılarla hızlı ve etkin mücadele edilmesinin önem arz ettiğini aktardı.