Bloomberg HT Enerji Türkiye ve İsrail arasındaki doğalgaz projesi hızlanıyor
ENERJİ

Türkiye ve İsrail arasındaki doğalgaz projesi hızlanıyor

  • İsrail Enerji Bakanı Steinitz "Bu yıl sonundan önce Türkiye ve İsrail arasındaki boru hattının inşa edilmesini sağlayacak hükümetler arası çatı anlaşmayı tamamlamaya karar verdik" dedi

Giriş: 13 Temmuz 2017, Perşembe 08:43
Güncelleme: 17 Temmuz 2017, Pazartesi 09:14

İsrail gazını Türkiye üzerinden Avrupa’ya ulaştırması planlanan doğalgaz boru hattının inşası için çalışmalar hızlandırılıyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, 22. Dünya Petrol Kongresi’nin üçüncü gününde İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz ile İstanbul’da bir araya geldi. Gazete Habertürk'ün haberine göre Steinitz, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada iki ülke arasındaki doğalgaz boru hattının inşa sürecini görüştüklerini ve hattın inşa edilmesini sağlayacak hükümetler arası çatı anlaşmayı tamamlamaya karar verdiklerini söyledi.

‘ZİYARET BEKLİYORUZ’

Steinitz “Dört tur görüşmenin ardından, aramızdaki görüşmeleri hızlandırmaya ve bu yıl sonundan önce Türkiye ve İsrail arasındaki boru hattının inşa edilmesini sağlayacak hükümetler arası çatı anlaşmayı tamamlamaya karar verdik. Umarım, Albayrak, bu yıl sonuna kadar İsrail’e bu görüşmelerin hızlanmasını ve anlaşmanın tamamlanmasını sağlayacak bir ziyarette bulunur” dedi. Görüşme için net bir tarih belirlenmediğini aktaran Steinitz, ziyaretin önümüzdeki aylarda gerçekleşmesini beklediğini söyledi. TÜRK AKIMI’NIN İLK 50 KM’Sİ TAMAMLANDI Rusya Enerji Bakan Yardımcısı Anton Inyutsin, Türk Akımı projesinde, Rusya kesiminde ilk 50 kilometrelik inşaatın salı günü itibarıyla tamamlandığını söyledi.